Blog som dagbog

Den gang jeg gik i skole var vi en gang om året på koloni eller udenlandsresje. Hver gang blev vi tvunget til at skrive dagbog, og jeg hadede det! Tanken om at vi hver evig eneste dag skulle skrive i den røvkedelig dagbog, kunne helt smadre min lyst til at tage på tur med skolen. Mit problem var nok mest at jeg vidste at ingen andre end min lærer, havde lyst til at læse denne dagbog. Jeg gad ikke en gang selv at læse den når jeg kom hjem. Det endte gerne med at jeg smed det krøllede kladdehæfte ud.

Jeg har desværre på fornemmelsen at gammeldags dagbogskrivning stadigvæk er brugt når skolen tager på tur. Men hvorfor tvinge de stakkels knægte og tøser til noget så gammeldags som at skrive i et kladehæfte med en grå kedelig blyant, når vi har så mange fede og langt sjovere muligheder på nettet? På nettet har de endda mulighed for at dele oplevelser med hele verden. Måske er hele verden ikke specielt interesseret i at høre hvordan dagen på vikinge museet har været, men det ændrer ikke på at det er motiverende at vide at muligheden for hele verden, er der.

Opret en blog til klassen, hvor de kan skrive om deres oplevelser. Brug fx Blogger.com (som er en gratis platform fra Google) eller wordpress: https://da.wordpress.com/signup/ Giv gerne eleverne forskellige ansvarsområder. Fx kunne et par af knægtene stå for at dokumentere dagens begivenheder med deres mobiltelefoner i form af billeder og video. Pigerne kunne så skrive tekst til billederne. Dagen efter kan der byttes ansvarsområder.  For at dette kan lade sig gøre skal man selvfølgelig have adgang til en række bærbare  pc’ere, eller for den sags skyld iPads. Men det er langt fra nødvendigt at samtlige elever har en en, de kan med fordel deles.

Jeg har kategoriseret dette indlæg på samtlige fag. Fx kunne blogskrivningen nemt foregå på engelsk, omhandle egnsretter eller have fokus på historiske monomenter. Som jeg ser det er det kun fantasien som sætter grænsen. Lad os dog kom ud over det kedelige kladdehæfte! 🙂

En kommentar til “Blog som dagbog”

  1. hej Anne rigtig god blog du har lavet. Jeg kan huske dig fra Mgp 2003 med aarniebs drf8m, og jeg elsker stadig din musik, men jeg har lige et spf8rgsme5l:Hvad skete der?Efter at du udgav din 5.cd Anne’s jul, var det ligesom at du forsvandt fra musikbranchen og siden har man ikke rigtig hf8rt noget, bortset fra din single blah blah . Valgte du selv at stoppe?Jeg synes jo, som en af dine fans stadigve6k at noget det du var rigtig dygtig til, som ikke se5 mange musikere er i dag, var at synge nogle sangtekster som virkelig handlede om noget og varierer i dem og noget man kan forholde sig til. Din 2.cd Ini mini miny var og er stadigve6k min favorit, da jeg synes at det er den bedste cd indtil videre, da den virkelig er god i sit udvalg af sange, specielt nummeret: Der er bf8rn i hele verden er jo en dejlig sang som handler om virkeligheden, og det er noget jeg rigtig godt kan lide. Men jeg he5ber at fe5 svar fra dig, da jeg som sagt har te6nkt over hvad der skete med din sangkarrieremvh. Maja

    Svar

Skriv en kommentar