Elektronisk musik? Audiotool! Musikproduktion i skolen

Er du musiklærer, og har du tænkt det kunne være spændende at arbejde med elektronisk musik, men har bare ikke lige det rigtige udstyr eller programmer til rådighed på din skole? Og har heller ikke budget til at indkøbe det? Så kan Audiotool være interessant for dig. Dine elever skal ikke have adgang til andet end en PC og høretelefoner.

Det er nemt at komme igang:

 1. Gå til www.audiotool.com  (du skal bruge en browser som kan køre Flash, fx Chrome)
 2. Opret dig, eller login via Facebook eller Google (dine elever har som minimum brug for en email adresse for at kunne oprette sig)
 3. Klik på “APP” i topmenuen

Inden du kaster dine elever ud i det, er det dog vigtigt at du forbereder dig på hvordan du, didaktisk, vil gribe arbejdet med Audiotool an, i din undervisning. Jeg tænker umiddelbart det ville være oplagt at arbejde med det som et tema, fx “Elektronisk musik”, eller “Musikproduktion”. Selvom Audiotool er nemt at gå til, er der en masse grundlæggende ting, som kan være yderst relevant at gennemgå med dine elever – men som jo netop danner ramme for et fantastisk tema: input/output, audio, midi, waveform, spor, filtre, effekter, loops, oscillators, etc, etc. Ja, hvis du havde lyst kunne du vel egentlig arbejde et helt år med dette i din musikundervisning 🙂 (man kan selvfølgelig også fint bruge Audiotool uden den store baggrundsviden, og bare i processen bygge mere og mere på).

Under alle omstændigheder tror jeg det vil være godt at starte i det små. Start med et “Empty project”, og lad så dine elever bygge stille og roligt på. Lad dem fx starte med at connecte en “Rythm composer” eller “Machiniste”, så de kan skabe deres første trommeloop. Efterfølgende kan de lege med at putte en effekt ind i mellem, og evt lave et bassloop, eller importere en lydfil (audiotrack) fra det enorme sound-bibliotek. Når dine elever har lavet noget fedt, så kan deres musik gemmes online, og kan efterfølgende publiceres og kan endda eksporteres som mp3.

Mit eneste problem ved “Audiotool” er at jeg pt ikke underviser i musik ;-)…det kunne være så fedt at arbejde med sådan et tema, med Audiotool som base. Det er ret fantastisk at Audiotool er gratis.

Der findes en lang række video-tutorials på Youtube, som kan hjælpe dig med at komme godt igang med Audiotool. Tjek fx denne:

En kommentar til “Elektronisk musik? Audiotool! Musikproduktion i skolen”

 1. Hej Martin
  Spændende læsning – tilbyder du kurser i audiotool? for mig og mine valgfag i musik-elever, a la: “Sådan kommer du godt igang med brugen af audiotool”?
  su
  kh Eva
  Strøbyskolen, Stevns Kommune

  Svar

Skriv en kommentar