Rando App – Interessante unikke billeder fra hele verden

Rando er et nyt socialt medie, hvor folk fra hele verden deler billeder med hinanden. Det kunne umiddelbart godt lyde som endnu et Instagram plagiat. Men det er dog langt fra tilfældet. I Randos univers forærer man sine billeder væk, men tilgængelig modtager man et andet billede fra en person, som gerne kommer fra en helt anden verdensdel. Du kan ikke promoverer, like eller kommentere på de billeder du sender, eller modtager. Rando er helt anonymt. Man kender ikke personen som man modtager et billede fra, og personerne der modtager dine Billeder får ikke dit navn eller oplysninger. Man kan kun se hvilken verdensdel billedet kommer fra. Du kan ikke udvælge billeder fra din telefons gallery. Du skal tage billedet med det samme, inden du sender. Billederne bliver hermed et stilbillede af den virkelighed du er i lige nu.

Rando logo

Jeg har leget med Rando i et par uger nu, og har modtaget rigtig mange interessante billeder. Billederne har sat min fantasi igang. Hvad er personen igang med at lave? Hvorfor laver han det han gør? Hvor er personen på vej hen? Osv.  Derfor tænker jeg at Rando kunne være et genialt – og kærkomment  – digitalt værktøj til den gode gamle fristil.

Opgaven kunne fx stilles sådan til dine elever:
I løbet de næste 48 timer skal du sende 10 billeder ud til verden via Rando. Hermed modtager du 10 unikke billeder. Vælg 5 billeder ud som skal være omdrejningspunkt for en fristil du skal aflevere om 14 dage.

Den bedste måde at du – som skolelærer – kommer igang med et undervisningsforløb med Rando, er ved at prøve det af. Når du kommer igang, giver det hele sig selv, og du vil helt sikkert finde Rando genialt som inspirationsværktøj i forbindelse med dine sprogfag eller kreative fag.

Det bedste er at Rando findes i både App Store og Google Play. Alle kan være med!

Her er et udvalg af de billeder jeg modtog fra folk rundt omkring i verden. Jeg ville i hvert fald have en “fest” med at lave en fristil med baggrund i disse billeder 🙂

Skriv en kommentar