Undervisning er som pitstop i formel 1

Den her video er superfed:

Filmen viser hvordan et pitstop blev udført i formel 1 anno 1950, og så efterfølgende hvordan det gøres i dag. Det er fascinerede at se den store forskel.
Når den første begejstring har lagt sig, over hvor effektivt det gøres i dag, så må man også konkludere at det jo egentlig er fuldstændig det samme der bliver udført. Bilen bliver løftet og hjulene bliver skiftet – intet nyt eller revolutionerende, processen er bare blevet optimeret. Og da jeg indså dette, gik det pludselig op for mig at udviklingen inden for læring/undervisning, faktisk er ret sammenlignelig med udviklingen af pitstop i formel 1.
Vi gennemfører i dag vores undervisning uhyre effektivt, med nye teknologier, nye “pædagogikker” og nye “didaktikker”, men når alt kommer til alt, så er der vel ikke det store forskel fra måden vi gjorde det på 1950? Eleven møder ind på en skole kl 8. Eleven sætter sig i et lokale. Eleven lytter til en lærer. Eleven arbejder med nogle opgaver. Eleven tager hjem eller til spejder.
Om det så er et problem, at vi egentlig ikke har revolutioneret undervisningen/læringssituationen, er jo så en helt anden diskussion 🙂

42 kommentarer til “Undervisning er som pitstop i formel 1

1. ϥ륤ȥԥĥԩ`Ʒؤ˴˚ݤΥ륤ȥԥĥԩ`ҎƷηNN ȡBޤamecioc.com֥ɣԥĥԩ`luxurybrandsale2019륤ȥԥĥԩ`륤ȥԥĥԩ`һTΥ֥ɣԥĥԩ`؜ӥåפǤ˚ݥ֥һԩ`T륤ȥԩ`,˚ƷΌT؜ӵǤ륤ȥԩ`,륤ȥԩ`,ԩ`륤ȥ,륤ȥԩ`t , 륤ȥԩ`ǥ`һʥ֥ɥԩ`ᡣ
    [url=http://www.amecioc.com/]ץ` å [/url]