Learnlab.net

Jeg har før skrevet om værktøjer som kan bruges til at lave undersøgelser undervej i ens undervisning, eller oplæg (fx Mentimeter). Alle de systemer jeg har skrevet om har været kommercielle systemer som kan bruges i en gratis version med begrænsninger.

På Danamarks læringsfestival i marts, blev jeg dog bekendt med et andet, og ganske gratis, værktøj. Learnlab.net kan generere alle de undersøgelser man kender fra de mange andre kommercielle systemer: multiple choice, word cloud, drag and drop, open questions, etc. Men Learnlab er mere end det, det kan faktisk bruges som dit præsentationsværktøj. Så hvis du vil lave en læringsaktivitet som bygger meget på undersøgelser og spørgsmål undervejs, så kan du med fordel lave hele din præsentation i Learnlab.

Det er super nemt at logge ind og komme igang – man kan endda benytte uni-login. Når du så er oprettet så er det bare at klikke på “det blå plus” og begynde at oprette dine spørgsmål og/eller præsentation. Hvis du har en Powerpoint præsentation på din computer, kan du endda importerer den og arbejde videre på den i Learnlab.

Det er et ret vildt værktøj, som man får ganske gratis og på festivallen talte jeg med en af Learnlabs direktører, og jeg spurgte ham specifikt om hvorvidt Learnlab.net vil forblive gratis. Han forklarede at Learnlab er udviklet med støtte fra forskellige offentlige instanser, og derfor vil det altid være gratis at benytte. Man kan dog vælge at købe licens som så giver adgang til ny verden af data og dataopsamling.

Skriv en kommentar